Tlačová správa – ETP Slovensko pripravuje prvý letný tábor

TÁBOR 2016 SCHOPNÉ DETI alebo LETNÁ AKADÉMIA BEZ PREDSUDKOV je názov prvého prázdninového rekreačno-vzdelávacieho stretnutia našich mladých klientov z troch komunitných centier ETP – v Rankovciach, Starej Ľubovni-Podsadku a Veľkej Ide.

Uskutoční sa od 1. do 5. augusta tohto roku v čarovnom prostredí pod východnými svahmi Spišskej Magury vo Vyšných Ružbachoch. Zúčastní sa na ňom päťdesiatka detí, ktoré sú zapojené do Mentorského programu alebo sa aktívne zapájajú do práce v komunitných centrách. Najmladší účastník tábora – akadémie má osem rokov, najstarší devätnásť.

Koordinátor tábora Peter Gomolák sľubuje, že to bude určite nesmierne zaujímavý, nekonečne zábavný, neopakovateľne podnetný a poučný týždeň, ktorý vytvorí nové priateľstvá a prebudí nové záujmy. Pomôže deťom objaviť ich vlastné schopnosti a talenty a ukáže im cestu, ako  na sebe pracovať, aby svoje prednosti aj rozvinuli a uplatnili.

Na zostavení táborového programu sa podieľali tímy odborných pracovníkov zo všetkých troch komunitných centier ETP v spolupráci s expertnými dobrovoľníkmi. Súčasťou budú populárne podané prednášky, ako napríklad Čo znamená byť slobodný a rešpektovať slobodu iných, Predsudky, ale aj množstvo hier, workshopy, kreatívno-spoločenské aktivity a súťaže, turistika, aktivity na podporu tímovej práce, ranné rozcvičky, olympiáda i diskotéka.

Riaditeľka ETP Slávka Mačáková dodáva: „Počas tábora sa pokúsime viesť deti aj k pochopeniu mediálnych procesov a naučiť ich prostredníctvom slova, zvuku či obrazu podeliť sa aj s ostatnými o postrehy a zážitky z Ružbách. Jedným z hosťov tábora bude novinár Peter Nagy, ktorý deťom sprostredkuje niektoré z tajov žurnalistiky.“

Tábor 2016 podporili Nadácia Velux a súkromní darcovia.