Tlačová správa – ETP Slovensko pripravuje prvý letný tábor

TÁBOR 2016 SCHOPNÉ DETI alebo LETNÁ AKADÉMIA BEZ PREDSUDKOV je názov prvého prázdninového rekreačno-vzdelávacieho stretnutia našich mladých klientov z troch komunitných centier ETP – v Rankovciach, Starej Ľubovni-Podsadku a Veľkej Ide.

Uskutoční sa od 1. do 5. augusta tohto roku v čarovnom prostredí pod východnými svahmi Spišskej Magury vo Vyšných Ružbachoch. Zúčastní sa na ňom päťdesiatka detí, ktoré sú zapojené do Mentorského programu alebo sa aktívne zapájajú do práce v komunitných centrách. Najmladší účastník tábora – akadémie má osem rokov, najstarší devätnásť.

Koordinátor tábora Peter Gomolák sľubuje, že to bude určite nesmierne zaujímavý, nekonečne zábavný, neopakovateľne podnetný a poučný týždeň, ktorý vytvorí nové priateľstvá a prebudí nové záujmy. Pomôže deťom objaviť ich vlastné schopnosti a talenty a ukáže im cestu, ako  na sebe pracovať, aby svoje prednosti aj rozvinuli a uplatnili.

Na zostavení táborového programu sa podieľali tímy odborných pracovníkov zo všetkých troch komunitných centier ETP v spolupráci s expertnými dobrovoľníkmi. Súčasťou budú populárne podané prednášky, ako napríklad Čo znamená byť slobodný a rešpektovať slobodu iných, Predsudky, ale aj množstvo hier, workshopy, kreatívno-spoločenské aktivity a súťaže, turistika, aktivity na podporu tímovej práce, ranné rozcvičky, olympiáda i diskotéka.

Riaditeľka ETP Slávka Mačáková dodáva: „Počas tábora sa pokúsime viesť deti aj k pochopeniu mediálnych procesov a naučiť ich prostredníctvom slova, zvuku či obrazu podeliť sa aj s ostatnými o postrehy a zážitky z Ružbách. Jedným z hosťov tábora bude novinár Peter Nagy, ktorý deťom sprostredkuje niektoré z tajov žurnalistiky.“

Tábor 2016 podporili Nadácia Velux a súkromní darcovia.

• Noelle Dominique Rodriguez Dramatic Adventure Theatre

Sú úžasní!! Robia toľko skvelej práce, hlavne pre deti. Myslím, že ak by mali viac finančných prostriedkov, mohli by dosiahnuť nové, ešte vyššie, méty!!! 29. júl 2015